Kom igång med Modifast och Bodyweight!

Anmälan FAQ Modifast-metodens upplägg Bodyweight – Träningsmetoden & program

Modifast-metodens upplägg

Syftet med Modifast-metoden är att erbjuda ett snabbt och effektivt sätt att minska i vikt och samtidigt hjälpa dig att behålla vikten efter avslutad kur. Efter en snabb och motivationshöjande viktminskning initialt övergår du stegvis till att äta vanlig, "bra" och välbalanserad mat. Den stegvisa övergången gör att du får tid att anpassa dig till nya sunda matvanor, genom att fokusera på en måltid i taget.

För att förklara Modifast-metoden lite kort kan man säga att den är uppbyggd i 4 olika faser. Under den första fasen som pågår under 2 veckor, ersätter man all vanlig mat med Modifast kostersättningar. (Kostersättningarna är utformade för att man ska kunna ersätta all mat samtidigt som kroppen får den näring den behöver). De produkter som hör till kostersättningarna är alla pulver som man blandar med vatten, dvs drycker, puddingar, gröt, soppor och pasta-rätter.

Under denna fas är det viktigt att dricka mycket, minst 2,5 liter kalorifri vätska per dag, utöver Modifast-måltiderna. Kalorifri dryck är vatten, kaffe, te, mineralvatten och lightsaft/läsk. Efter 2 veckor återintroducerar man en måltid. Man kan välja vilken måltid man önskar men många upplever att det är lättast att börja med frukosten som man ofta äter liknande varje dag. Under denna fas äter man alltså en vanlig måltid och 3 Modifast-måltider.

När ytterligare en vecka har passerat är det dags att lägga till ytterligare en vanlig måltid och man äter t ex frukost och en lunch eller middag samt två Modifast-måltider. Denna fas håller man sedan under 3 veckor innan den sista huvudmåltiden återintroduceras. Nu när man äter två vanliga måltider kan man även välja att variera sina Modifast-måltider med våra måltidsersättningar, bars eller färdigblandad dryck.

Mer utförlig information kring Modifast-metoden hittar du här!

Läs mer om Modifast på vår hemsida www.modifast.se